25 Ağustos 2008 Pazartesi

Bu Site Erişimini Engellemiştir!

Son zamanlarda iyice artan erişim engellemelere karşı internet siteleri tarafından başlatılan kampanyaya katılanların sayısı 300'ü geçti. Peki sonuç alınabilecek mi?

Önce YouTube vardı. Sonrasında ShiftDelete.Net'in ilk olarak duyurduğu DailyMotion'un kapanması, büyük yankı uyandırdı. Zaman zaman WordPress, bazen de Ekşisözlük çeşitli sebeplerle kapatıldı. Google Grupları'na erişim de yasaklardan engellemelerden nasibini aldı. Ancak Türk internet kullanıcıları gibi, site sahipleri de bu kapatmalardan fazlasıyla usandı.

Bu Siteye Erişim Kendi Kararıyla Engellenmiştir!

Nihayet olan oldu ve “sansüre karşı sansür" kampanyası elmaaltshift.com tarafından başlatıldı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve mahkemelerin yerine, ana sayfalarına kendi inisiyatifleriyle erişim yasağı koyan sitelerin sayısı günden güne arttı ve bugün itibarıyla farklı içeriklere sahip 300 web sitesi “Geleceğin İnternetinin Önizlemesine" dahil oldu.

20 Ağustos'a kadar sürecek olan kampanya, algıda zorluk yaşayan ilgili mercilere sesini duyurabilecek mi bilinmez. Ancak bu sitelere giren birilerinin “Bunu ne zaman kapattık yahu?!" diye şaşırarak dava arşivini tekrar kontrol edeceği kesin. Kampanyaya destek veren siteler ve katılım için tıklayın.


Kampanyanın Tanıtım Filmi:

http://www.vimeo.com/1533868

Hiç yorum yok: