8 Şubat 2009 Pazar

Microsoft, Cep Telefonlarını Yedekleyecek

Microsoft'un en yeni servisi olan My Phone, cep telefonlarının içinde bulunan verileri, internet üzerinde şifre korumalı olarak yedekliyor.
Microsoft My Phone olarak adlandırılan servis, Windows Mobile 6 işletim sistemine sahip olan telefonlarda bulunan verileri, internet ortamına aktarıyor ve saklıyor. Bu veriler içerisinde; kişi listesi, takvim, fotoğraflar, videolar, kısa mesajlar, müzikler, diğer belgeler ve kişisel bilgiler bulunuyor.
Ne İşe Yarıyor?
Bu servis sayesinde cep telefonunuz, çalındığında, kaybolduğunda veya düzelmeyecek şekilde bozulduğunda belki de telefondan daha kıymetli olan verileriniz korunmaya devam edecek. Yeni bir telefona geçmek istediğinizde, yine bu yazılım sayesinde kolayca taşınma yapabileceksiniz.
Ne Kadar Yeriniz Var?
Bu servisi ücret almadan yapan yazılım devinin hizmetinden faydalanmak için My Phone adlı programı telefonunuzda çalıştırmanız ve internete bağlanmanız yeterli olacak. Size ayrılan dosya kapasitesi ise 200 MB.
Kişisel Bilgilere Dikkat!
Kullanıcılar için son derece önemli olan bu bilgileri emanet olarak isteyen Microsoft, kişisel bilgiler için sağladığı bu hizmeti her ne kadar Windows Mobile platformunu desteklemek için yapmış olsa da, yine de kullanıcıların aklında soru işareti bırakmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok: