7 Kasım 2009 Cumartesi

Webstar Türkiye Yarışması Açıklandı

Türkiye'de ilk defa düzenlenen Webstar (İnternet Yıldızları) yarışmasının birincileri, ikincileri ve üçüncüleri belirlendi. Ödül törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

Dijital fikir yarışması Webstar Türkiye'nin ödül töreni dün itibariyle Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'ın da katılımıyla düzenlendi. Conrad Otel'de düzenlenen ödül töreninde birinciliği, "Online Orkestra" fikriyle İzmir'den Sinem Orçen ve "İnteraktif Uygulamalı Canlı Performans / Konser Platformu" fikriyle İstanbul'dan Güldeniz Akpolat paylaştı. Yarışmada iki tane birinci çıkmasının bir sonucu da, 5000 Liralık ödülü paylaşmaları oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı (BTK) Tayfun Acerer de ödül törenine katılan ve konuşma yapan isimlerdendi.

Yarışmanın Video

81 ilden toplam 2814 kişinin başvurduğu yarışmada fikirler, ilk etapta geniş bir jüri süzgecinden geçirtilerek 21'e indirildi. Shortlist adı verilen bu son 21 fikir, yine geniş bir jüri tarafından değerlendirildi ve ilk üç belirlendi. Birincilik için hangi fikrin daha iyi olduğu konusunda kararsızlık olmuş olacak ki, iki yarışmacı birden birinci olarak seçildi.


Binali Yıldırım, ödülleri sahiplerine dağıttı

Yarışmanın ikincisi "Recyourlife.com / Başkasının gözleriyle hayata bakmak, kendi hayatını kaydetmek" fikriyle Serkan Sülün olurken, üçüncülüğe Kayseri'den katılan Filiz Soylu'nun, "Yurt içinden ve yurt dışından alıcıların ülkemizden sezonluk arsa kiralayabilmelerini sağlayan web sitesi" fikri değer bulundu. Ödül törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın konuşması damgasını vurdu. "Alın terine değil, akıl terine ihtiyaç var" diyen Binali Yıldırım, gün içinde sizlere duyurmuş olduğumuz üzere, site yasaklanmalarına da uzun uzun değindi.

Hiç yorum yok: