3 Temmuz 2010 Cumartesi

Phpld 3.3.0 versiyon upgrade sorunu ve çözümü

Yıllardır phpld’den başka dizin tercih etmedim fakat arada verdiği gereksiz hataları biraz canımı sıkıyordu. Phpld 3.3.0 versiyonu çıktığında birkaç siteye upgrade yapmıştım ama ne rezillikle. Arama yaptığımda da çözüm bulamadım ve kendim uğraşıp başardım Eski sürümlerden phpld 3.3.0 geçerken yapmanız gerekenleri sırasıyla anlatacağım.

Öncelikle sitenize bağlanıp public_html/include/ içindeki config.php bilgisayarımıza indiriyoruz veya içindeki database bilgilerini not alıyoruz.

Sonra phpld 3.3.0 dosyalarını indiriyoruz ve ftp ile dosyaları web sitemize uploda ediyoruz. Tüm dosyaların değişmesini istiyoruz. Transfer işlemi bittikten sonra public_html/include/ girerek config.php siliyoruz ve aynı yerdeki config.php.new dosyasının adını config.php olarak değiştiriyoruz. Aşağıdaki dosya ve klasörlerinde chmod 777 olarak ayarlıyoruz.
- include/config.php
- temp/
- temp/adodb
- temp/cache
- temp/templates

Bu işlemleride yaptıktan sonra web sitemize www.sitemiz.com/install şeklinde bağlanıyoruz. Önümüze kurulum ekranı gelecektir. Dili seçip devam ediyoruz. Muhtemelen http://install/index.php?step=2 gibi bir adres olacaktır. Burayı sitemize göre düzenliyoruz, http://www.sitemiz.com/install/index.php?step=2. Sayfaya bağlandığımızda önümüze kurulumdan önceki test gelecektir ve kırmızı ile işaretli olanları düzeltmeniz istenecektir. Eğer kırmızı olan bir yer varsa onu düzeltip sayfayı yeniliyoruz ve devam ediyoruz. Önümüze database bilgilerini gireceğimiz yer gelecektir. Buraya az önce yedek almanızı söylediğim config.php bilgilerini aynen giriyoruz. Config.php dosyasında en alt kısımda olacaktır muhtemelen. Önümüze ufak ayarların yapıldığı bir gelecektir.
Add email templates Bunu işaretlerseniz 3.3.0 için yeni e-posta bildirim templateleri eklenecektir.
Associate email templates to notfication system Bunu işaretlerseniz de link ekleme, link bekleme, link onaylama, link silme, ödeme durumu vs. gibi durumların mail ayarlarını otomatik yapmaktadır. Bunlarıda istediğiniz gibi ayarladıktan sonra devam ediyoruz. Önümüze admin bilgilerini gireceğimiz sayfa gelecektir. Bilgileri istediğiniz gibi dolduruyorsunuz, dikkatli doldurun phpld sisteminde şifremi unuttum yoktur. Bilgileri doldurduktan sonra devam ediyoruz.
Önümüze; Thank you for choosing phpLinkDirectory. yazısı gelecektir. Artık kurulum bitmiştir fakat bu sayfada;
OU MUST DELETE THE FOLLOWING FILE(S) BEFORE CONTINUING: /install/index.php
YOU MUST DROP WRITING PERMISSIONS TO FOLLOWING FILE(S) BEFORE CONTINUING: /include/config.php
Uyarılarını göreceksiniz.
1. uyarıda install klasöründen güvenliğiniz için index.php silmenizi istiyor.
2. uyarıda ise include/config.php dosyasının chmod ayarının 644 yapmanız gerektiğini belirtiyor.

Bunlarıda yaptıktan sonra;
Redirect to admin control panel – Dizin sitenizin admin sayfasına giriş.
Redirect to your directory page – Dizin sitenizin ana sayfasına giriş.
Restart installation – Kuruluma geri dön

İstediğimizi seçiyoruz. Artık kurulum bitmiştir.

Upgrade sonrası bazı problem çıkmaktadır. Site eklerken formu göndermeme yapmaktadır. Sitenize girerek test olarak ekleme yapın. Site eklememe yapacaktır büyük ihtimal çünkü phpld 3.3.0 sürümünde site eklerken sözleşme onaylama eklenmiş. Bu yüzdende site eklenmemektedir. Sorunu kolayca şöyle çözebiliriz.

Kullandığınız temada submit.tpl dosyasını açıyoruz ve güvenlik kodunun altına koyabiliriz.





{l}I ACCEPT{/l}
{validate form=”submit_link” id=”v_AGREERULES” message=$smarty.capture.non_rules_agree}



Yukarıdaki kodu ekleyerek sorunu çözmüş olacağız. Kodu koymanız gereken yer tam olarak bilinmeyebiliyor fakat aşağıda verdiğim kodun üstüne koyabilirsiniz.




{if !$review_link and !$remove_link}

{else}

{/if}



Bu şekilde yaparak, hiçbir sorun yaşamadan işlemleri tamamlamış oluyoruz.

Hiç yorum yok: