22 Temmuz 2010 Perşembe

Rafadan yumurta nasil yapilir


Rafadan yumurta yapmak çok ince bir iştir, ayarını tam tutturmanız gerekir. Aksi halde çeşitli mide rahatsızlıklarına dahi yol açabilirsiniz.
Öncelikle bir cezveyi %70′ine kadar su ile doldurun. Daha sonra yumurtaları suyun içine bırakın ve 3 dakika kadar kaynatın.

 Zamanı tumanın bir kolay yolu ise içinizden 100′e kadar saymaktır. Bunun dışında isterseniz, su kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatabilir ve o suda yumurtanın pişmesini bekleyebilirsiniz. Eğer kabuklarının çatlamamasını istiyorsanız içine 2-3 tane kibrit çöpü atın. Eğer soymak kolay olsun istiyorsanızda içine bir miktar tuz ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: