7 Ağustos 2010 Cumartesi

Kadınlar Erkeklerden daha hareketli


Bu konu hakkında çok sayıda araştırma yapılmış olsa da bu konuda araştırma yapmaya gerek yoktur. Biz kadınlar gerek iş yerinde gerekse evde her zaman erkeklerden daha hareketliyizdir. Bir işte çalışan kadın bütün gün iş yerinde çalıştıktan sonra üstüne birde eve geldiğinde çalışır. Ev hanımları ise bütün gün gecesini gündüzüne katarak durmadan bir hareket halindedir.

En başta da belirttiğimiz gibi bu konuda birçok araştırma yapılmıştır. Örnek olarak İngiltere’ de iki farklı yaş grubu arasında yapılmış olan 2 araştırmayı verebiliriz. UK Society for Behavioural Medicine’nin yıllık konferansında da sunulmuş olan bu 2 araştırmada okul çağındaki çocuklar ve 70 yaşının üzerindeki kişiler incelenmiştir. Okul çağındaki çocuklarda, kızların erkeklere göre daha çok hareketli olduğu gözlenmiştir.
Bristol Üniversitesi’nde yapılan diğer bir araştırmada ise 70 yaş üstü erkekler ve kadınlar incelenmiştir ve yapılan araştırma sonucunda 70 yaş üstü erkekler ve kadınlarda aktivitede bulunma oranlarının çok düşük olduğunu, fakat 70 yaşının üstündekilerde erkeklerin kadınlardan daha hareketli olduğunu ortaya konulmuştur.

Hiç yorum yok: