10 Eylül 2010 Cuma

Bilgisayar Virüsleri Nasıl Bulaşırlar?


Öncelikle bilgisayar virüsünün ne olduğuna bakalım, bilgisayar virüsleri gerçek virüslere benzerler, sistemden sisteme yayılır ve değişik amaçlarda çalışmalar yaparlar. Bu amaçlar virüsün türüne göre değişiklik gösterebilir, örneğin ticari amaçlar güden bir virüs şirketlerin çok önemli bilgilerini çalarak, veyahut sisteme zarar vererek şirketi çok büyük malî kayıplara sokabilirler.

Kişiler tarafından yapılan virüslerse her normal bilgisayar kullanıcına bulaşabilen, zararları daha az fakat sinir bozucu olan virüslerdir. MSN/İCQ şifrenizi çalabilecekleri gibi internet sitelerindeki kullanıcı adlarınızı, daha kötüsü kredi kartı bilgilerinizi çalabilirler. Bazı virüsler vardır ki siz varlığından haberdar bile olmazsınız, arkaplanda çalışarak sahibine bilgiler yollar. Bir takım reklam pencereleri açarlar ve buna benzer şeyler.

Virüslerden korunma.

Bilgisayar virüslerinden korunmanın en temel yolu temiz bir bilgisayara kendini kanıtlamış bir antivirüs kurmaktan geçer. Bazı virüsler kendisinden sonra antivirüs kurulmasına izin vermez, bu tarz şeylerle karşılaşmak için önlemimizi erken almalı ve antivirüs programlarımızı mümkünse lisanslı ve tüm güncellemeleriyle kurmalıyız.

Hiç yorum yok: