27 Eylül 2010 Pazartesi

İmmoblizer Anahtar

İmmobilizer terimi otomobil kullanıcıları için önemli bir terimdir. Taşıt üzerine monte edilmiş elektronik devreler vardır, bu devrelerin içinde bulunur ve kontağa takılı olan anahtarın çıkarılmasıyla birlikte devreye girerek aracın tekrar çalıştırılmasına kadar koruma işlemi yapar.

Bu sistemi devre dışı bırakmak, deaktif etmek mümkünmüdür diye sorarsanız, evet mümkündür. Ama herkes tarafından kolayca yapılacak birşey değildir. Oto beyin tamiri yapmakta olan kişiler tarafından yapılabilir. Bu sisteme sahip olan araçlar oto elektrik veya elektronik ustalarının çalıştırıp onaracağı araçlar değildir. Bu sisteme sahip olan araçları çalıştırıp onarma işlemi oto anahtarı konusunda profesyonel ve gerekli tüm aletlere sahip, işinde uzman bir immobilizer ustası tarafından yapılabilir.


Peki bu immobilizer anahtar yapımı tehlikeli midir ? Hayır, tehlikeli değildir, çünkü bunu yapanlar işlerinde profesyonel, becerili, ruhsatları olan ve bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olan kişilerdir. Bu özelliklere sahip bir immobilizer ustası bulduğunuzda anahtar yaptırmanız en az 10 dakika sürer. Bu işlem sırasında arabanıza immobilizer makinası bağlanır ve arabanız çiple tanıştırılır, anahtar yapılır.

Tehlikeyi minimum düzeye indirmek için bu işlem sırasında aracınızın yanında, işlemi yapan ustanın başında beklerseniz, usta tarafından yedek anahtar yapılma ihtimalini de sıfırlamış olursunuz… sustalı anahtar

Bu sistem arıza yapar mı ? Kullanıcıdan kaynaklanan sorunlar olabilir, anahtarı bir yere veya bir kişiye fırlatırsanız, suya düşürürseniz, yüksek bir yerden aşağı düşürürseniz immobilizer sisteminde arıza olabilir ki bu sürekli karşılaşılan bir durumdur.

Hiç yorum yok: