2 Ekim 2010 Cumartesi

Çocuk oyunlarının önemi

Çocuk için oyunun önemi nedir

Uzmanların açıklamalarına göre oyun oynayan çocuklar çocuk oyunları oynamayan çocuklara oranla gerek zeka seviyesinde gerekse de sosyal ilişkilerinde daha fazla gelişmektedir.

Bebek ve çocukluk döneminde oynanan oyunlar, bir şeyleri araştırma, nesneleri tanıma ve karşılaşılan problemleri çözme konusunda önemli faydalar saglayarak çocugun her yönden olumlu anlamda gelişmesine yardımcı olmaktadır.Yine uzmanlar çocukların bebeklik yıllarından başlamak üzere oyunla egitilmeleri gerektigini söylüyor.



Çünkü çocuklar oyun oynarken her türlü nesne, büyüklük küçüklük kavramı, şekiller, bir şeyin agırlıgı veya zararlı olup olmadıgı gibi bilgilere eriştigi gibi iyi ve kötü kavramlarını da bir bakıma anlayarak ögrenme sürecinin hızlandıgına vurgu yapmak istiyorlar.örneğin araba oyunları …
Oyunlar aynı zamanda çocukların dil gelişiminde de oldukça büyük öneme sahiptir. Oyun nedeniyle dilini kullanmak zorunda kalan çocuk bu satede yeni yeni kelimeler ögrenmekte ve cümleler kurarak iletişime geçebilmektedir.
Bir çocuk için oyunun önemi oldukça fazladır çocukları oyundan mahrum bırakmaka onu aynı zamanda çocukluk yıllarındaki her türlü egitiminden de uzaklaştırmak anlamına geldigini söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok: