11 Aralık 2010 Cumartesi

2011 Kış Oyunları için geri sayım başladı

Erzurum 2011 Kış Oyunları için kurulacak bilişim sisteminde oyunlara katılacak tüm sporcuların bilgilerinin yer alacağını ifade eden Mehmet Özdemir, “Topladığımız bilgilerle sporcuların kişisel bilgileri, sağlık problemleri ve yemek tercihleri gibi bilgileri önceden bileceğiz. Oyun Yönetim Sistemi ile sorunsuz bir yarışma dönemi geçirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu
Yerinde Sonuçlar, Zamanlama ve Skor sitemleri ile ilgili açıklama yapan 2011 Kış Oyunları Bilgi Teknolojileri ve Komünikasyon Direktörü Uğur Kılıç da, sistemle ilgili ihalenin 8 Haziran’da tamamlandığını belirtti.



 Kullanılacak Zamanlama ve Sonuç Sisteminin Olimpiyat seviyesinde yapılacağının altını çizen Uğur Kılıç, tüm bilgilerin gerçek zamanlı ve kesin olmasını sağlayan elektronik ve bilgisayar temelli teknolojiler kullanılacağını belirtti. Bu konuyu forumdas.net’ten çaldın. Kılıç, ayrıca Yerinde Sonuç Sisteminin; Müsabaka Yönetimi, Sonuç, Geçit, Skorboad, TV Grafik ve Yorumcu Bilgi modüllerinden oluşacağını anlattı. Teçhizatların teslimi, kurulumu, eğitimi ve Oyun Yönetim Sistemiyle entegrasyonunun tamamlanarak 20 Ocak’ta teslim edileceğini belirten Kılıç, “Sistem, oyunlar öncesinde federasyonlar tarafından belirlenecek iki yarışla test edilecek. Bu sistemle oyunlar esnasında kırılabilecek rekorlar anında tespit edilecek. Ayrıca madalyaların nasıl dağıtılacağı ve sonuçların aynı anda internet ortamına aktarılması da yine bu sistem sayesinde gerçekleştirilecek.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: