18 Aralık 2010 Cumartesi

Spam’ları Posta Sunucunuzdan Uzak Tutun!


Artık e-posta kirliliği o kadar fazla ki, artık posta kutunuzu bile okumak istemiyor olabilirsiniz. Özellike sunucularda büyük bir yük yapan spam mailler gün geçtikçe fazlalaşıyor. Bunun nedeni, reklam ve diğer nedenler. Dilerseniz konumuza giriş yapalım.
Nedir bu Spam mail muhabbeti?
Öncelikle Spam mail nedir onu tanımlayalım. Spam Mail, gereksiz e-posta anlamına gelmektedir. Genellikle toplu e-posta yöntemiyle gönderilmektedir. Genellikle spam mailler reklam amaçlı gönderilmektedir. Ülkemizde Spam mail gönderimi suç sayılmasada, diğer gelişmiş ülkelerde spam mail göndermenin çok büyük cezaları bulunmaktadır. Spam mailler artık çekilmez halde.


Nereden buluyorlar e-posta adresimi?Eğer internette e-posta bilginizi text yani yazı ile paylaşıyorsanız e-posta adresinizi bulmak oldukça kolaydır. Bu genellikle bir forumda veya bir yazıya yorum yaparken e-postanızı girdiğiniz zamandır. Bu yolla, e-postanız birçok kişinin posta listesine geçebilir. Bu yolla her kullanıcılara milyonlarca e-posta atılmaktadır.
Nasıl korunurum?Eğer e-postanızı paylaşmak zorundaysanız, yazı olarak değilde resim olarak e-postanızı paylaşın örneğin () gibi paylaşabilirsiniz. Eğer sunucunuza bağlı özel bir web mailiniz varsa gmail gibi bir e-posta hizmetiyle web sunucunuzda bulunan e-postanızı ilişkilendirebilirsiniz. Böylelikle sunucunuzun üzerindeki büyük bir yük kalkmış olur.
Son sözSpam mail artık hayatımızın bir parçası. Bazı spam mailler bazen yararlı olabiliyor gerçektende. Fakat %97′sı işe yaramayan reklam mailleri. Eğer bir firmanız varsa en son çare olarak toplu maili kullanın. Toplu maile vereceğiniz hizmet ücretini değeri yüksek sitelere reklam vererek daha iyi değerlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: