15 Şubat 2011 Salı

Turkcell 3G Artık 2 Kat Hıza Sahip

DC-HSPA+ Nedir ? DC-HSPA+ Özellikleri
Ülke genelindeki 3G servis ağını sürekli yenileyen ve geliştiren Turkcell, rakiplerine nazaran 3G ile ilgili daha aktif bir politika izleyerek internetalanındaki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.Teknoloji anlamında son derece gelişmiş olanaklara sahip olan operatörler, bu olanakları 3G ile ilgili yaptıkları çalışmalarla da sergilemeye devam ediyorlar…

Turkcell, İstanbul’daki mobil internet şebekesini çift tarayıcı sistemi ile güncelledi ve bu sayede İstanbul’daki mobil internet kullanıcıları 3G hızını 1 kat daha hızlı bir şekilde yaşayacak.

DC-HSPA+ Nedir?

DC-HSPA+ teknolojisi, özet itibarı ile iki kat hız ile mobil internet olanaklarından faydalanma anlamına gelmektedir. Yani normalde en yüksek 21 Mbps bağlantı hızı vardı. Fakat DC-HSPA+ teknolojisi ile bu hız 42 Kbps olarak değişti. Dünya genelinde şu an için yalnızca 13 operatör tarafından kullanılan DC-HSPA+ teknolojisi, ülkemizde ilk olarak Turkcell ile kulanılacak. Tabii ki saniyede 42 Mb bağlantı hızından yararlanmak için uygun modem ve cihaz kullanma zorunluluğu da var. Yani Turkcell VINN modelleri seçerken bu noktaya dikkat etmekte yarar var. Çünkü eski modeller genel itibarı ile 7.2 Mbps, bir önceki model ise 21 Mbps hızını desteklemekte… Yani bu eski modellerden biri ile DC-HSPA+ teknolojisinden faydalanmak mümkün değil.

Hiç yorum yok: