2 Şubat 2011 Çarşamba

Wikileaks Film Oluyor

Wikileaks, özellikle son birkaç aydır gündemi inanılmaz meşgul ediyor. Hem de sadece ülke gündemini değil, aynı zamanda tüm dünya gündemini meşgul ediyor. Yayımladığı istihbarat bilgileri hangi ülke söz konusu olursa olsun bomba etkisi yarattı, ülkeler arası ilişkileri zedeledi ve ülkelerde iç sorunlara, tartışmalara neden oldu… Şimdi de o Wikileaks film oluyor. Wikilieaks kurumuna yapılan maddi yardımların kesilmesinden sonra Julian Assange, ticarî sayılabilecek bir hamle yaparak 1 miyon dolarlık kitap ve film anlaşması imzaladı.

Kitap adının “Dünya’nın En Tehlikeli Adamı” olacağı söylentileri dolaşırken, Wikileaks kitabının konusu ise Assange’ın çocukluktan itibaren hayatını, yaşadıklarını, Wikileaks firmasının kuruluşunu ve kaydettiği aşamalardan ibaret olacak. Kitabı ise Andrew Fowler adında Avustralya’lı bir muhabir kaleme alacak.

Barry Josephson ve Michelle Krumm ise Assange’ın otobiyografisi şeklinde kaleme alınacak kitaptan yola çıkarak bir film çekecekler. 2012 yılına kadar yayımlanması beklenen Wikileaks filmi ve Wikileaks kitabı ne kadar objektif olur bilinmez. Aslında bilinir desek daha doğru olur herhalde. Zirâ Assange, kitap ve film ile çok yakından ilgilenecek. Bu da ister istemez objektifliği zedeleyecektir.

Hiç yorum yok: