10 Kasım 2008 Pazartesi

Şifreleriniz Koruma Altında

Güçlü şifreleriniz akılda tutamayacak kadar karışık diyorsanız, bir de KeePass ile hatırlayın. Basit şifreler kullanmak zorunda kalmayın.

İnternet sitelerinde bulunan üyeliklerinizde veya bilgisayarınızda bulunan programlarınızın hesaplarında kullandığınız şifrelerin toplu olarak bir yerde korunmasını istiyorsanız KeePass adlı açık kaynak kodlu ve ücretsiz program ihtiyaçlarınızı karşılayacak seviyede.

Ana Şifreyi Belirleyin

Programı ilk açtığınız anda sizden bir Master Key yani ana parola isteniyor. Burada yazacağınız parola daha sonra gireceğiniz tüm şifreleri görebilmeniz için gerekli ana parolanız. Programın ana penceresine girdiğiniz zaman parolalarınızı bölümlendirebileceğiniz 5 farklı kategori ile karşılaşıyorsunuz. Bunlar Windows, Network, Internet, E-mail ve Homebanking olarak sıralanıyorlar. Herhangi bir kategoriye şifre girişi yapmak istediğinizde sağ tıklayarak Add Entry demeniz yeterli. Ayrıca bu 5 farklı bölüm için de ayrı ayrı parolalar yazarak koruma seviyesini artırabilirsiniz.


Eğer şifre bulmakta zorlanıyorsanız programın içerisinde yer alan Password Generator adlı ufak uygulama ile bunun da üstesinden gelebilirsiniz.

İsterseniz buradan indireceğiniz dosya ile programı Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: