12 Kasım 2009 Perşembe

Google'dan Özel Koruma!


Kilitleme işlemini buradan yapıyorsunuz

Google, bilhassa küçük yaştaki kullanıcıları zararlı içerikten korumak için, yeni bir özellik geliştirdi. Bu sayede SafeSearch'ü kilitleyebileceğiz.
Google bizleri düşünmeye devam ediyor. Firmanın son yeniliklerinden birisi, özellikle küçük yaştaki internet kullanıcılarını zararlı içeriklerden uzak tutmak üzerine. Google'ın SafeSearch adını verdiği bir özelliği sayesinde, arama motorunun listelediği sonuçlar, filtrelenebiliyor. Google'ın kendi ayarları üzerinden bu filtrenin düzeyini ayarlayabiliyorsunuz. Eğer pornografik içeriklerin arama sonuçlarında gözükmesini istemiyorsanız, Strict (Katı Kurallı) seçeneğini seçebiliyoruz.
Filtreyi orta düzeyde tutmak için ise, Moderate (Orta) seçeneği var, ki Google bizlere bu seçeneği öneriyor. Eğer hiçbir filtre istemiyorsanız, filtreyi tamamen kapatabiliyorsunuz da. Diyelim ki çocuğunuz bilgisayarın başına geçti ve bu filtreyi nasıl kapatacağını biliyor. O zaman bu filtrenin hiçbir anlamı kalmıyor. Fakat yeni gelen SafeSearch'ü (Güvenli Arama) kitleme özelliğinden yararlanırsanız, çocuğunuz bu kilidi kaldıramıyor ve siz de rahat bir şekilde işlerinize devam edebiliyorsunuz.

Hiç yorum yok: