10 Temmuz 2010 Cumartesi

Güneş çarpması Belirtileri


Yaz aylarının gelmesi ile birlikte dikkat edilmesi gerekenlerden biride güneş çarpması. Ozon tabakasının delinmesi güneş ışınlarının daha etkili olmasını sağlıyor. Cilt kanserine kadar varan ultraviyole ışınların etkilerine dikkat etmek gerekiyor.

Güneş çarpmasında Baş ağrısı, Mide bulantısı ve ateş yükselmesi gibi belirtiler gözlenir. Güneşte çıplak yani önlemsiz bir şekilde çok uzun süre kalındığında ortaya çıkan güneş çarpması gibi durumlarda ilk önce yapacağınız tedavi yöntemi serin bir yere geçmektir.



Güneşten uzaklaştıktan sonra bol miktarda sıvı tüketmek ve varsa güneş yanığı için krem uygulaması sürülmelidir. Bu güneş yanığı krem yerine bilinen herhangi bir nemlendiricide olabilir. Nemlendirici uygulayacaksanız soğuk olmasına dikkat etmelisiniz. Cilt problemlerinizden sonra baş dönmesi ve mide bulantısı için aspirin kullanabilirsiniz.
Güneşten korunma yollarına gelirsek beyaz tenli ve sarışın iseniz güneşte çok uzun süre durmanız sizi daha çabuk etkileyecektir. Beyaz tenli kişiler için 30 faktörlü esmer tenli kişiler için 15 faktörlü koruyucu krem kullanmak gereklidir. Öğle saatlerinde mümkün olduğunca çıplak bir şekilde güneşe çıkmayınız.

Güneş çarpması durumunda yapılması gerekenler, beyaz tenliler için güneş kremi, nemlendiriciler, soğuk nemlendiriciler

Hiç yorum yok: