16 Eylül 2010 Perşembe

Arabesk müzik kültürü Damar Sarkılar


Her insanın dinlediği müzik tarzı farklıdır fakat her insanda müzik kendi tarzına göre değişim gösterse bile müzik her insanın ruhunun ziyafetidir. Müzik çeşitlerinden aslında en çok ülkemizde dinlenen tarz olarak arabesk damar müzik yaygın hale gelmiştir.

Her kesimin arabesk ve fantezi müzik tarzlarında müzik dinlemeleri fantezi ve arabesk müziği herkese sevdirmişlerdir. Artık arabesk tarzındaki müziklerin online mp3 dinle gibi sitelerde çoğunlukta olmasının nedenleri de bu konulardan kaynaklanmaktadır.
Arabesk kültüründe birden çıkış yapan sanatçılar mevcuttur ve bu sanatçılardan bir tanesi de Arap Şükrü dinle dediğimizde artık herkesin tanıdığı bir isim haline gelmiştir. Arap şükrü diğer arabesk şarkıları darbuka eşliğinde kendi tarzında güncel tutarak sevilen bir sanatçı halini almıştır.

Arap Şükrü Bu Şehir Beni Boğuyor dinle şarkısını bilmeyenimiz yoktur herhalde. Bu şarkının tüm Türkiye’nin eğlence mekanlarında bile çokça çalınmasının nedeni tarzının herkesten başka olması ve darbuka eşliğindeki eğlencelerin her kesime hitap etmesinden kaynaklanmaktadır.

Hiç yorum yok: