19 Eylül 2010 Pazar

Fatmagül'ün Suçu Ne ? Peki Ya Bizim Suçumuz

Yazısından dolayı noktaxxx arkadaşıma teşekkür ediyorum.
Çok zamandır bir yerlerde kaleme almak istediğim bir yazıyı R10 severlerle paylaşmak fikirlerimi ortaya sermek bugüne nasipmiş ...

Biliyorsunuz yeni bir dizi başladı. " Fatmagülün suçu ne ? " Dizinin daha ilk fragmanında benim sorum şu oldu " Peki ya bizim suçumuz ne ? "

Yıllardır bu ve bunun gibi diziler yüzünden neler kaybettiğimizin farkındamıyız.Yada farkına vardığımızda bir çok şeyi yitirdiğimizi görebiliyormuyuz ?


Sözüm ona genç bir köylü kızı var , 3 ü zengin 1 i fakir 4 kişi bu kıza tecavüz ediyor.Zenginler olaydan sıyrılıyorlar , fakir olan ise evleniyor kızla.Sonra arkadaşlarının beraber olduğu kızla oda beraber oluyor kız ondan hamile kalıyor fakat adam kızı döverek çocuğu öldürüyor.Kız onu ele vermiyor ve fakir kocası onu sevmeye başlıyor vs vs vs şeklinde ilerliyor.

Şimdi soruyorum sizlere TV programlarının heleki dizilerin asıl amacı nedir ? Bu topluma ders vermek , gizlenen gerçekleri açığa sermek , karanlıkları aydınlatmak ... Peki şimdi dönelim bu ve bunun gibi dizilere . Soruyorum Türkiye'de kaç tane böyle olay olmuşturda konu olarak bu seçilmiştir ?

*Yüzbinlerce öğretmen adayı çile çekerken bu gerçeği neden televizyonlara taşımazlar ?
*Bu ülkede hukuk sorunları varken neden ekrana taşımazlar ?
*Bu ülkede açlık sefillik varken neden ekrana yansıtmazlar ?

Çünkü bu dizilerin amacı topluma ders vermek değil sadece para kazanmaktır.Para nasıl kazanılacak izleyici ile , izleyiciyi nasıl çekeceksin ekrana ? Alacaksın Beren hanımı 4 kişinin altına atıcaksın biraz bağırtacaksın ve al sana reyting

Peki ne kattı bize bu dizi ? 5 yaşında kız çocuğu bu diziyi görünce ahlakı zedelenmeyecek mi ? Ailemizle otururken tesadüfen bu filmin fragmanı çıktığında annenizin babanızın yanında yüzünüz kızarmayacak mı ? Kızlarımız erkeklerimiz bu dizileri kendine rol model olarak alıp dizivari hareketlere kalkışmayacak mı ? (Örümcek adama inanan ve binadan atlayan çocuklar olmadımı , kurtlar vadisi sonrası kafa kesme cinayetleri çıkmadı mı ?) Yakında bir tecavüz olayı olursa hep beraber göreceğiz haberlerde " fatmagülün suçu ne filmi gerçek oldu " diye.

Kısacası bu tarz diziler toplumun ahlakını , sosyal yapısını , düzenini , inandığı değerleri gizli gizli yıkmakta yoketmektedir.Uyutulmaya devam ediyoruz , değerlerimizin göz göre göre çalınmasına aracılık ediyoruz.Gelin buna bir dur diyelim.Çocuklarımızın eşimizin ailemizin manevi olgularının yok edilmesine seyirci kalmayalım.

Fatmagülün suçu ne sorusundan önce sormak gerekli Bizim suçumuz ne ?

-İçimden gelenleri yazmak istedim , bıktım artık uyutulmaktan ufacık çocukların ahlaklarının bozulmasını görmekten.Nacizane fikirlerimi paylaştım sizlerle ... Teşekkürler !!!

Hiç yorum yok: