19 Ekim 2010 Salı

İyi bir Türk kahvesi nasıl yapılır?

Tabiki ilk önce bilinmesi gereken en önemli şey kaliteli bir kahveyi satın almanız gerektiğidir, daha sonraki en önemli şart ise kesinlikle musluk suyu kullanmamaktır. Çünkü musluk suyuna karıştırılan klor kahvenin tadını çok kötü etkileyecektir. Daha sonra bir cezveye yapmak istediğiniz fincan sayısı kadar su ekleyin. Fincan başına iki çay kaşığı kahve daha ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Eğer yüksek ateşte pişirirseniz kahveniz tatsız olacaktır. Bu aşamada arzuya bağlı olarak şeker eklenebilir. Kahve taşma aşamasına geldiğinde kahveyi biraz kaldırın, köpürmeye başladığında köpüğünü alın ve devam edin. Köpük alma işlemini isteğe bağlı olarak 1 – 3 sefer gerçekleştirin. Bir kez daha taşma seviyesine geldiğinde kahveyi ocaktan alın. Köpüğü yavaşça üzerine dökün ve doya doya için.

Hiç yorum yok: