5 Ekim 2010 Salı

Saç kaynağı nedir Yöntemleri Neler

saç kaynağı, kuaförler tarafından uygulanan, kişinin kendi saçına peruk, kaynak saç ve postiş gibi nesneleri saça ekleme uygulamasıdır. Dış görünüşü değiştirme, olduğundan daha genç ve güzel görünme amacıyla uygulanır.

Saç kaynağını herkes yapamaz, alanında uzman kişiler tarafından uygulatılmalıdır. Keratinli kaynaktaki birleşme yerleri oldukça incedir. Keratin, ek yapılacak saçla aynı renktedir, bu nedenle saçın kaynak olduğu anlaşılmaz.

Üç farklı şekilde uygulanır;

ilk yöntem ;Saçı uzatma amacıyla keratin halka kaynak saç uygulaması
Saçları kısa olan, geç uzayan, uzadığında sağlıksız olan kişiler için kısa sürede uzun saçlara sahip olma yöntemidir.




Saçların renk dalga doku gibi özelliklerine uygun saç modelleri kullanılılr. Bu yöntemde keratin adı verilen ısıya dayanıklı yapıştırıcı madde veya küçük metaller kullanılır.

ikinci yöntem ; Saçı dolgun gösterme amacıyla keratin halka kaynak saç uygulaması
Saçları olduğundan daha gür, daha hacimli ve daha dalgalı göstermek amacıyla yapılır. Saça yapılan ekler, saçı daha gür ve daha dolgun gösterir.

Normal saç kaynağı uygulamasından sadece 1 farkı vardır. Saç köklerinin hepsine değil, belirle mesafelerle eklenir ve saçtaki açıklıkları, seyrekliği kapatır. Öncelikli amacı budur.

üçüncü yöntem ; çıt çıt saçlar
Genellikle özel günlerde saçın olduğundan uzun görünmesini sağlamak isteyen kişilerin tercihidir. Diğer yöntemlere göre oldukça pratiktir. Uzman bir kişiye ihtiyaç duyulmadan kolayca takılabilir ve çıkarılabilir.

Hiç yorum yok: