23 Ocak 2011 Pazar

Google Arama Sonuçlarıyla Oynuyor!

Google arama sonuçları sıralamsıayla oynadığını itiraf etti. Peki internet devi bunu neden yapıyor?Arama sonuçlarında en yüksek sıralarda olabilmek birçok site için çok önemli. Ancak Google, son yaptığı açıklamada arama sonuçlarıyla oynadıklarını itiraf etti.
Google, işlerini daha da hareketlendirmek için ahlak dışı yollar seçen bazı iş yerleri için algoritmalarını değiştirdiğini açıklamıştı. Örneğin, sahte gözlükler satan Vitaly Borker, işiyleGoogle arama sonuçları sıralamsıayla oynadığını itiraf etti. Peki internet devi bunu neden yapıyor?Arama sonuçlarında en yüksek sıralarda olabilmek birçok site için çok önemli. Ancak Google, son yaptığı açıklamada arama sonuçlarıyla oynadıklarını itiraf etti.


Google, işlerini daha da hareketlendirmek için ahlak dışı yollar seçen bazı iş yerleri için algoritmalarını değiştirdiğini açıklamıştı. Örneğin, sahte gözlükler satan Vitaly Borker, işiyle ilgili birçok kötü eleştiri aldı. Ancak bu eleştirilere, kötü bir dille cevap veren adam için daha çok kötü şöhret beraberinde internette sitesi için daha fazla bağlantı anlamına da geliyordu. Olayın farkına varan Google, kullanıcı deneyimini önemsemeyen siteleri arama sonuçlarında aşağı sıralara itmeye başladı.
Tüm dünya Google’ın arama sonuçlarının en doğrusu olduğunu düşünse de Google’ın açıklamasına göre, sonuçlarda “en doğrusu” diye bir şey olamaz. Google’dan Matt Cutts bunu şu şekilde itiraf ediyor; “Arama sonuçlarındaki sıralama tamamen fikirlerimize göredir. Arama sonuçları, o arama motorunun felsefesine bağlı olarak sıralanmaktadır. Böylece dünyada tek bir sıralama olması, algoritmalarla bile mümkün değildir.”

Hiç yorum yok: