5 Şubat 2011 Cumartesi

Sevgililer Günü Mailleri Uyarısı

Sevgililer Günü, 14 Şubat’ta yine kutlanacak. Çoğu insan sevgililer günü hediyeleri aramakta… Erkekler bayanlar için sevgililer günü hediyeleri, bayanlar da erkekler için sevgililer günü hediyerleri arar oldu. Fakat kimse bilgisayar güvenliğini düşünmüyor. Özellikle bu tarz günlerde ortaya çıkan virüsler insanın başını çok ağrıtıyor. Tamamen iyi niyetle açılan mailler yahut siteler aracılığı ile bilgisayara bulaşan virüslerin haddi hesabı yok. Kaspersky da bu konuda interner kullanıcılarını uyardı.


Kaspersky, Sevgililer Günü Uyarısı Yaptı
14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşınca, online hediye alma etkinliğinde büyük artış gözlenmekte. Günün öneminden ötürü birçok firma da kampanya e-postaları göndermekte… Fakat bunu fırsat bilen bilgisayar korsanları, kötü niyetli yazılımlar ekledikleri e-postaları internet kullanıcılarına göndererek verebilecekleri en üst seviyedeki zararı vermeyi amaçlıyorlar.
Sevgililer günü hediyeleri bulacakları ümidiyle açtıkları e-postalarda uyarıcı, yahut cinsel içerikli reklamlarla karşılaşma ihtimali olduğunu belirten Kaspersky Lab yöneticileri bu tip durumlara karşı önlem alınması gerektiğini belirtti.
Benzeri spam e-postalar ile karşılaşmak istemiyorsanız güvenmediğiniz kullanıcılardan gelen e-postaları hiç açmayın. Hele ki bu e-postalar Sevgililer Günü gibi özel günlerde geldiyse…

Hiç yorum yok: