3 Mart 2011 Perşembe

iPad 2 Tanıtımı ve iPad 2 Özellikleri

Uzun zamandır beklenen iPad 2 tanıtımı, sonunda, Steve Jobs yönetiminde gerçekleşti… Amazon.de adresinde dün yapılan hata sonucu iPad 2 özellikleri bir nebze olsun öğrenilmişti. Ön siparişe açılan ürün, birkaç saat sonra yapılan hata farkedildiğinde ön siparişten kaldırılmıştı. Çünkü henüz resmi açıklama yapılmamış olmamasına rağmen iPad 2 özellikleri sitede yayımlanmıştı ve iPad 2 yorumları yapılmaya başlamıştı kullanıcılar tarafından….
iPad 2 Tanıtımı


Dün akşam gerçekleşen konferansta konuşmacı olarak CEO Tim Cook beklenirken Steve Jobs sahne alınca,teknoloji meraklıları kısa süreli de olsa bir şaşkınlık yaşadı. Jobs tarafından gerçekleştirilen iPad 2 tanıtımı:”2010, iPad yılı oldu. 2011 de taklitlerinin yılı mı olacak?” sorusu ile başladı. Dev ekrana yansıtılan Android, Samsung, Motorola gibi firma isimlerinin bulunduğu platforma bir de “copycat” (taklitçi, kopyacı) ibaresinin eklenmesi ise dikkat çekti…

iPad 2 Fiziksel Özellikleri

iPad 2 tasarımı, yayımlanan iPad 2 görüntüleri ile biraz daha netleşti ki tasarım tamamı ile elden geçmiş… Zira Jobs:”iPad 2 tasarımı, iPad’e kıyasla çok daha gelişmiş ve farklı. Tamamen elden geçirildi… Daha ince bir ürün için uğraşıyoruz” dedi. İlk iPad ile kıyaslandığında, %33 daha ince olan iPad 2, arkasında çıkıntı olmamasından dolayı da yerden tasarruf sağlıyor. iPad kalınlığı 13.44 mm idi… iPad 2 ise 8.8 mm kalınlığında, daha doğrusu inceliğinde…

iPad 2 Teknik Özellikleri

Çift çekirdekli, 1 GHz A5 işlemci içeren iPad 2, işlemci gücü anlamında son derece üst seviyede. İşlemci performansının üst düzeyde olmasının avantajlarından biri de 9 kata kadar artabilen grafik performansına imkan tanıması… Bu sayede ilerleyen yıllarda, sunduğu oyun performansı yeterli düzeyde olabilecek.

Beklentileri boşa çıkarmayan iPad 2, hem önünde, hem de arkasında kamera bulunduruyor. Öndeki kameranın arkadakine kıyasla daha düşük çözünürlükte olması bir dezavantaj gibi görünebilir fakat arka kameranın muhtemelen saniyede 30 kare ile 720p HD video çekme özelliği barındıracağı, gelen bilgiler arasında.

iPad 2 özellikleri ile ilgili bir beklenti de HDMI ile ilgili idi… Dahili olarak bulunmasa da 39 dolar karşılığında satın alınabilecek olan HDMI adaptörü, cihaz için kullanılabilir durumda…

iPad 2 Diğer Özellikleri ve Aksesuarları

iPad 2′nin diğer özellikleri ve farklı aksesuarları ile ilgili olarak da verebileceğimiz bazı bilgiler mevcut… iPad 2 kılıfları, son derece kullanışlı ve tasarım anlamında harikulade denebilecek nitelikte… “Smart Cover” etiketi ile piyasaya sürülecek “akıllı kapak”, cihazın arka kısmını kaplamıyor. Yalnızca önü kapatıyor. Kapak kapatıldığında, cihaz uyku moduna geçiyor. Kapak kaldırıldığında ise iPad 2 açılıyor. iPad 2 kapakları, 10 farklı renk seçeneği ile sunuluyor. 5 renk, ilk iPad kılıfı ile aynı kumaştan, diğer 5 tanesi de deri olarak üretilmiş. iPad 2 ile gelen en önemli yeniliklerden biri de cihazın 2 farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak olması. Siyah ve beyaz olmak üzere, bilgisayar kullanıcıları bu renklerden birini seçebilecek.
iPad 2 Pil Ömrü

iPad 2 pil ömrü ise beklentileri boşa çıkardı desek yeridir… Zira birçok bilgisayar ve teknoloji yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda iPad 2 pil ömrü ile ilgili umut vaad edici açıklamalar yapmasına karşın, iPad 2 pil ömrü ilk iPad’de olduğu şekliyle; yani 10 saat ile sınırlı kaldı.

iPad 2 Çıkış Tarihi

iPad 2 piyasaya çıkış tarihi ile ilgili çeşitli söylentiler vardı… Ürün tanıtımı öncesi 2011 ilk çeyreğinde çıkacağı zaten tahmin ediliyordu fakat net bir bilgi yoktu. iPad 2 satış tarihi, dünkü tanıtımda 11 Mart 2011 olarak açıklandı. Fakat bu tarih, Avrupa ülkelerini kapsadığı için iPad 2 Türkiye çıkış tarihi henüz net olarak belli değil fakat muhtemelen yaz aylarında Türkiye pazarına da giriş yapacak.

iPad 2 Satış Fiyatı

“iPad 2 ne kadara satılacak?” soruları da sık sorulan, bilgisayar ve teknoloji meraklıları tarafından cevabı merakla beklenen sorular arasındaydı. Bu yönde de kullanıcıları sevindirici bir yanıt vereceğiz… iPad 2 fiyatı, ilk versiyon fiyatı ile aynı; 499 dolar. İlk iPad ile kıyaslandığında daha ince ve daha üstün performanslı olmasına karşın fiyatının aynı kalması, sevindirici bir gelişme olarak düşünülebilir

Hiç yorum yok: