8 Mart 2011 Salı

Virüslü Android Uygulamaları Siliniyor

Teknoloji ve internet devi Google tarafından üretilen Android, virüslü olduğu belirtilen uygulamaları güncelleştirme yapılan telefonlardan silmeye başladı… Android market mağazasındaki 60 kadar uygulamanın virüslü olduğu ortaya çıkmıştı ve başta kullanıcılar olmak üzere çok sayıda şikayet yapılmıştı konu ile ilgili olarak… Cep telefonu kullanıcılarının bilgilerini dahi çalan ve son derece tehlikeli olan bu virüslü uygulamalar, Android marketten kaldırılmasının yanı sıra, yükleyen kişilerin telefonlarından da, güncelleme yapıldığı taktirde silinecek. Şimdiye kadar 200 bin telefona yüklendiği tahmin edilen bu uygulamaların oluşturduğu tehdit şiddetli boyutlara ulaşmıştı.

Öncelikle bu tür zararlı uygulamaları cep telefonlarına yükleyen kullanıcılara konu ile ilgili birer e-posta gönderen Google, bu uygulamalardan kurtulmak için izlenmesi gereken yolun ise cep telefonarı ile ilgili güncelleştirme yapmak olduğunu belirtti.


Google tarafından yapılan açıklamaya göre Android 2.2.2 ve üstü sürümleri kullanan cep telefonu kullanıcıları ilgili zararlı yazılımlardan zarar görmezken, diğer eski sürümleri kullanan kişilerin cep telefonlarının ise ilgili yazılımlardan ötürü zarar gördü. Şubat yaındaki yayımlanan istatistîki bilgilere göre hâlen kullanıcıların %41.6′sı Android 2.1 ya da daha eski sürümlerinden birini kullanıyor. Bu zararlı 58 yazılım tespit edilir edilmez Google tarafından kaldırılmış, uygulamaları yükleyen kullanıcıların detaylı bilgileri de polise ihbar edilmişti.

Google, bu yazılımların, bulaştıkları cep telefonlarına dair ID ve IMEI numaralarını ve farklı kişisel verileri çaldığını doğrularken, Android marketing dışında farklı sitelerden uygulama yüklenmemesi konusunda da kullanıcıları uyardı. Çünkü güncelleme yardımı ile silinen zararlı yazılımlar, Android marketing üzerinden bulaşıyor ve Google kontrolünde olan uygulamalarda dahi virüs çıkıyorsa, kontrol edilmeyen uygulamalarda neler olabileceğini düşünmek istemiyoruz…

Hiç yorum yok: